Möbler Online

Belysning & lampor
till hemmet

Hos Svenssons i Lammhult hittar du lampor fӧr en vӓlkomnande och mycket
hemtrevlig atmosfӓr

Varje hem har behov av ett flertal lampor, allt efter hur ett rum anvӓnds. Många gånger ӓr det bӓst att kombinera olika sorters lampor fӧr att få en fullstӓndig belysning som tillåter en att se ordentligt utan att blӓnda eller kӓnnas otrevligt. Med en bra planering, och lampor som ӓr rӓtt fӧr miljӧn och med bra skӓrmar, så kommer ljuset i hemmet att sprida trevnad och gӧra rummet hemtrevligt.

I de flesta rum så behӧver man en taklampa som sprider ljus ӧver en stӧrre yta. Ofta så måste den vara lite starkare i kӧket dӓr man lagar mat, men ӧver matbordet kan man gӓrna ha en punktbelysning som hӓnger ner bara ӧver bordet. Andra vӓljer att ha flera lampor på en skena, de kan vanligtvis vӓndas åt olika håll fӧr att få ljus in i alla hӧrnen.

Letar du lampor i snygg design? Hos Svenssons hittar du mӓngder
av fina lampor f
ӧr att ljussӓtta ditt hem perfekt

Nӓr det kommer till vardagsrummet så anvӓnds ju detta rum på flera olika sӓtt. Det ӓr hӓr man sitter och ser på TV, lӓser en bra bok och umgås med vӓnner. Allt detta krӓver olika former av belysning, som kan tӓndas vid behov. En golvlampa som står i hӧrnet kan ge gott lyse till fåtӧljen, så man ser det man har i hӓnderna. Och så kan det passa bra med en liten bordslampa som sprider ett mjukt ljus, det kan vara skӧnt att inte bara ha TV:n som enda ljuskӓlla. Vӓgglampor tjӓnar ett liknande syfte, de ӓr ofta bara till fӧr att bryta en mӧrk vӓgg eller del av rummet. Om man tӓnder alla lamporna samtidigt så blir det ljust och fint i rummet, nӓstan lite som under dagtid.

Ӓven i sovrummet brukar man ofta stӓlla bordslampor på var sida om sӓngen. Ett alternativ kan vara behӓndiga små lampor som skruvas fast i vӓggen och som kan riktas åt olika håll. En taklampa fӧr nӓr man stӓdar eller gӧr annat i rummet ӓr viktigt, ӓven om de flesta inte tycker om den nӓr de ligger i sӓngen. Det finns flera olika sorters skrivbordslampor som passar bra fӧr både stora och små studenter.  Nӓr man kombinerar dem med en bra taklampa så brukar det bli tillrӓckligt med lyse fӧr att sitta och plugga eller betala rӓkningar.

Lampor kommer i flera olika stilar, så det ӓr alltid lӓtt att hitta något som verkligen passar ens smak. En del har flera olika modeller i samma serie så att rummet kan se lite mer enhetligt ut. Med lite planering kommer belysningen att framhӓva hemmet och skapa en mycket trivsam miljӧ.

PH 50 lampor med högglanspolerade metallskärmar. Svenssons i Lammhult Svenssons i Lammhult Flowerpot bordslampa
Besӧk Svenssons
Se hela sortimentet av lampor och belysning
PH 2/1 bordslampa PH50 pendel PH Kotte pendel Flowerpot VP3 bordslampa