Möbler Online

Belysning och lampor för hemmet

Varje hem har behov av ett flertal lampor, allt efter hur ett rum anvӓnds. Många gånger ӓr det bӓst att kombinera olika sorters lampor för att få en fullstӓndig belysning som tillåter en att se ordentligt utan att blӓnda eller kӓnnas otrevligt. Med bra planering, och lampor som ӓr rӓtt fӧr miljön och med bra skӓrmar, så kommer ljuset i hemmet att sprida trevnad och göra rummet hemtrevligt.

I de flesta rum så behöver man en taklampa som sprider ljus ӧver en stӧrre yta. Ofta så måste den vara lite starkare i köket dӓr man lagar mat, men över matbordet kan man gӓrna ha en punktbelysning som hӓnger ner över bordet. Andra vӓljer att ha flera lampor på en skena, de kan vanligtvis vӓndas åt olika håll fӧr att få ljus in i alla hörnen.

LampGallerian Taklampor med högglanspolerade metallskärmar

Nӓr det kommer till vardagsrummet så anvӓnds ju detta rum på flera olika sӓtt. Det ӓr ofta hӓr man sitter och ser på TV, lӓser en bra bok och umgås med vӓnner och familj. Allt detta krӓver olika former av belysning, som kan tӓndas vid behov.

Ӓven i sovrummet brukar man ofta stӓlla bordslampor på var sida om sӓngen. Ett alternativ kan vara behӓndiga små lampor som skruvas fast i vӓggen och som kan riktas åt olika håll. En taklampa fӧr nӓr man stӓdar eller gӧr annat i rummet ӓr viktigt, ӓven om de flesta inte tycker om den nӓr de ligger i sӓngen. Det finns flera olika sorters skrivbordslampor som passar bra fӧr både stora och små studenter.  Nӓr man kombinerar dem med en bra taklampa så brukar det bli tillrӓckligt med lyse fӧr att sitta och plugga eller betala rӓkningar.

Lampor och belysning finns idag i flera olika stilar, så det ӓr alltid lӓtt att hitta något snyggt som verkligen passar ens smak. En del mӓnniskor har flera olika modeller i samma serie så att rummet kan se lite mer enhetligt ut. Med lite smart planering kommer belysningen att framhӓva hemmet och skapa en mycket trivsam miljӧ som alla, både familj och gӓster trivs med.

En golvlampa som står i hӧrnet kan ge ett mycket gott lyse till fåtӧljen, så man ser det man har i hӓnderna. Och så kan det passa bra med en liten bordslampa som sprider ett mjukt ljus, det kan vara skӧnt att inte bara ha TV:n som enda ljuskӓlla. Vӓgglampor tjӓnar ett liknande syfte, de ӓr ofta bara till fӧr att bryta en mӧrk vӓgg eller del av rummet. Om man tӓnder alla lamporna samtidigt så blir det ljust och fint i rummet, nӓstan lite som under dagtid.

PH 2/1 bordslampa PH Kotte pendel Flowerpot VP3 bordslampa

Hos LampGallerian hittar du mӓngder av fina lampor
fӧr att ljussӓtta ditt hem perfekt

LampGallerian erbjuder
snygga lampor o belysning
till härligt attraktiva priser

LampGallerian Golvlampa i mässing med svart skärm Färgglad bordslampa i lackerad aluminium och metall Bordslampa med stabil fot i marmor och en skärm av munblåst glas Lila takpendel som är byggd i flera nivåer Vit plafond med skärmar som skapar ett bländfritt ljus Ljuskrona med sex stycken dimbara ljuskällor som ger ett väldigt bra ljus
Se hela sortimentet av lampor och belysning
Besök LampGallerian